1% – Támogasd a független újságírást!

Független Újságírók Alapítványa - 18075450-1-42

Mi ez?

Idén közösen gyűjti az szja 1%-át a Független Médiaközpontot működtető Független Újságírók Alapítványa és a Direkt36.

A két szervezetet összeköti a tényszerű, elfogulatlan és ütőképes újságírás megteremtéséért végzett munka. A Független Médiaközpont két évtizede szervez tanfolyamokat, konferenciákat, ahol az újságírás legfrissebb és legszínvonalasabb módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A Direkt36 pedig egy oknyomozó újságíró központ, amely alapos, kiegyensúlyozott cikkekben számol be mindnyájunkat megkárosító visszaélésekről.

A két szervezetet összeköti az a meggyőződés is, hogy létezik bátor, pártatlan és kizárólag a köz érdekét szolgáló újságírás, aminek fontos szerepe van a hatalmon lévők ellenőrzésében függetlenül attól, hogy milyen pártból kerülnek ki vagy milyen szervezet élén állnak.

Miért adjam nektek az 1%-ot?

A politikusok, cégvezetők és más befolyásos emberek minden demokratikus országban, így Magyarországon is, óriási anyagi erőforrások fölött rendelkeznek és a mindennapi életünket alapvetően meghatározó döntéseket hoznak. Mi hiszünk abban, hogy az újságírók feladata, hogy ezeket a döntéseket szemmel tartsák és szóvá tegyék, ha azt látják, hogy valami nincs rendben.

Ezt ideális esetben nem valamilyen ismeretlen vagy láthatatlan megrendelő kérésére, hanem a közjó érdekében teszik. Ez sosem volt könnyű munka, de az elmúlt években még nehezebbé vált. Az újságíróknak már nem csak egymással kell versenyezniük a közönség figyelméért, hanem a tömegek befolyásolására létrejött propagandagépezetekkel, álhírgyárakkal is fel kell venniük a küzdelmet.

Mindebben segíthetsz, ha nekünk ajánlod fel az adód 1%-át.

Mi lesz a pénzzel?

A Független Médiaközpont és a Direkt36 arra fogja felhasználni a befolyt adományokat, hogy olyan közös programokat valósítunk meg, amelyek hozzájárulnak az újságírás színvonalának javításához és segítenek minél több emberhez eljuttatni független és objektív híreket. A pénz sorsáról beszámolunk majd az oldalainkon.

Ha kérdésed van, írj nekünk a tamogatas@direkt36.hu a címre.

Adj esélyt az igazságnak, támogasd a szabad újságírást!