1% – Támogasd a független újságírást!

Független Újságírók Alapítványa - 18075450-1-42

Mi ez?

Tavalyhoz hasonlóan idén is közösen gyűjti az szja 1%-át a Független Médiaközpontot működtető Független Újságírók Alapítványa és a Direkt36.

A Független Médiaközpont két évtizede szervez tanfolyamokat, konferenciákat, ahol az újságírás legfrissebb módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A Direkt36 pedig egy oknyomozó újságíró központ, amely alapos, kiegyensúlyozott cikkekben számol be mindnyájunkat megkárosító visszaélésekről.

A két szervezetet összeköti a tényszerű, elfogulatlan és ütőképes újságírás megteremtéséért végzett munka, és az a meggyőződés is, hogy létezik bátor, pártatlan és kizárólag a köz érdekét szolgáló újságírás, aminek fontos szerepe van a hatalmon lévők ellenőrzésében.

Ha nekünk szeretnéd utalni az 1%-odat, akkor ezeket az adatokat írd be:

Név: Független Újságírók Alapítványa
Adószám: 18075450-1-42

Miért adjam nektek az 1%-ot?

A politikusok, cégvezetők és más befolyásos emberek minden demokratikus országban, így Magyarországon is óriási anyagi erőforrások fölött rendelkeznek és a mindennapi életünket alapvetően meghatározó döntéseket hoznak. Az újságírók feladata, hogy ezeket a döntéseket mindannyiunk érdekében szemmel tartsák és szóvá tegyék, ha azt látják, hogy valami nincs rendben.

Ez sosem volt könnyű munka, de az elmúlt években még nehezebbé vált. Az újságíróknak már nem csak egymással kell versenyezniük a közönség figyelméért, hanem a tömegek befolyásolására létrejött propagandagépezetekkel, álhírgyárakkal is fel kell venniük a küzdelmet.

Ebben segíthetsz, ha nekünk ajánlod fel az adód 1%-át.

Mi lesz a pénzzel?

A Független Médiaközpont és a Direkt36 arra fogja felhasználni a befolyt adományokat, hogy olyan közös programokat valósítunk meg, amelyek hozzájárulnak az újságírás színvonalának javításához és segítenek minél több emberhez eljuttatni független és objektív híreket. A pénz sorsáról beszámolunk majd az oldalainkon.

Ha kérdésed van, írj nekünk a tamogatas@direkt36.hu a címre.

Adj esélyt az igazságnak, támogasd a szabad újságírást!