Pontosítások és helyreigazítások

Ha valamilyen hibára vagy pontatlanságra szeretné felhívni a figyelmünket, akkor írjon az info@direkt36.hu címre.

A 444 oldalán 2018.02.01-jén megjelent Szeretne meggazdagodni? Ezektől a parlamenti képviselőktől tanulhat című tévesen állítottuk, hogy Tóth Bertalan MSZP-s képviselő olyan sok tartozását törlesztette, amire a jövedelme nem jelentett fedezetet. A cikk megjelenése után az MSZP szóvivője hívta fel rá a figyelmünket, hogy a képviselő vagyonnyilatkozatában szerepel egy ingatlan, amelyet Tóth eladott és ezt jelezte is a dokumentumban. A hibáért elnézést kérünk.

***

A 2017.10.17-én megjelent, A rejtélyes német, aki Orbán orosz manővereit egyengeti című cikkünkben eredetileg az szerepelt, hogy Klaus Mangold tanácsadó cégének “az elmúlt években ügyfelei között olyan nagy cégek különböző leányvállalatai tűntek fel, mint a holland Shell, a német Bosch és az orosz Gazprom.” A Bosch azonban valójában úgy tűnik fel a hivatkozott dokumentumban, mint amelynek szolgáltatását Mangold vállalkozása igénybe vette, így a rá való hivatkozást kivettük a cikkből. A szerkesztés során elkövetett pontatlanságért elnézést kérünk.

***

A 2017.04.12-én megjelent Újabb Jeremie-akták: Hernádi szexpartner-keresős üzletén kiakadt az EU, Tomborék befektetését vizsgálja a NAV című cikkünk eredeti verziójában tévesen azt írtuk, hogy Töröcskei István is nyert a cikkben szereplő alapkezelői pályázatokon. A valóság ezzel szemben az, hogy Töröcskei munkatársai nyertek, Töröcskei a győztes cégben csak később jelent meg. A hiba a cikk főbb megállapításait nem érinti vagy befolyásolja, de a pontatlanságért elnézést kérünk.

***

A 2016.11.07-én megjelent Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került című cikkünkben tévesen azt írtuk, hogy a József nádor téri mélygarázs kivitelezője, az OTP Ingatlan egy a téren építendő luxusszálloda igényeinek kielégítésével magyarázta a beruházást. Ezzel szemben az OTP Ingatlan ilyet soha nem állított. A beruházást a fák kivágása ellen tiltakozó Illés Zoltán volt fideszes képviselő hozta összefüggésbe egy hotelépítéssel. A pontatlanságért elnézést kérünk.

***

A 2016.05.10-én megjelent Nyomoznak a Direkt36 által feltárt gyanús MTVA-szerződés ügyében című cikkünkben azt a tényt, hogy a rendőrség eljárást indított, tévesen úgy közöltük, hogy nyomozás indult. Ezzel szemben a rendőrség feljelentéskiegészítést rendelt el, amely után a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította. A pontatlanságért elnézést kérünk.