Mit adunk mi a Direkt36 támogatóinak?

Semmi újdonság nincs abban, hogy egy civil szervezet támogatást kér másoktól. A Direkt36 támogatói kampánya azonban annyiban különleges, hogy mi nemcsak kérünk, hanem adunk is. És nemcsak azt, hogy igyekszünk minél jobban és hatékonyabban végezni a munkánkat, hanem ennél többet is.

Ha ugyanis csatlakozol a Direkt36 támogatói köréhez, akkor részese lehetsz ennek a fontos és izgalmas munkának. Elsőként fogsz értesülni a nyomozásaink eredményéről, megosztjuk veled a műhelytitkaink egy részét, és meghívást kapsz azokra a beszélgetésekre, ahol megvitatjuk azokat az ügyeket, amelyeket feltártunk (és azt is, hogy minek kellene még utánanézni). Emellett megosztjuk veled a tapasztalatainkat arról is, hogy miként próbálunk biztonságosan és felelősen mozogni a sok szempontból kockázatos digitális világban.

Támogasd a hatalom ellenőrzését, fektess be a demokráciába!

A tagságnak négy kategóriája van.

Támogató – 3000 forint
Ha ennyivel segítesz bennünket, akkor egy évre tagja leszel a Direkt36 támogatói körének, és egy belső hírlevélben folyamatosan beszámolunk neked a nyomozásaink alakulásáról, a Direkt36-tal kapcsolatos történésekről, és persze arról is, hogy miként költjük el a támogatásodat.

Barát – 6000 forint
Az éves tagságnak ebben az esetben az e-mailes beszámolók mellett része az is, hogy megkapod az adott évről szóló e-könyvünket. Ezekben közöljük az újságírók személyes háttértörténetét a nyomozásokról, amelyek sokszor legalább olyan izgalmasak, mint maguk a cikkek.

Partner  –  15 ezer forint (vagy havi 1250 forint)
Az egyéves tagság alatt a hírlevél és az e-könyv mellett meghívást kapsz a rendezvényeinkre is, ahol beszélgetünk arról, amit már kinyomoztunk, és arról, mi az, aminek még érdemes lenne utánanézni. Idén tervezzük azt is, hogy filmklubot is tartunk, természetesen elsősorban tényfeltárással és újságírással kapcsolatos filmekkel.

Partner Plusz – 30 ezer forint felett (vagy havi 2500 forint)
Ebben a kategóriában jár minden, mint ami a többieknek, és ezen felül olyan foglalkozásokon is részt vehetsz, amelyeken megosztjuk veled azokat az adatelemzési és adatbiztonsági technikákat, amelyeket mi használunk a munkánk során. Ezek nemcsak tényfeltáró újságíróknak lehetnek hasznosak, hanem gyakorlatilag bárkinek, aki a digitális világban él és dolgozik.

Ha csatlakozol a támogatói körhöz, kattints ide!

Ha bármi kérdésed van a kampánnyal vagy a munkánkkal kapcsolatban, örömmel várjuk a petho@direkt36.hu címen.

  • Pethő András

    András a Direkt36 egyik alapítója, szerkesztője és ügyvezető igazgatója. Korábban az Origo vezető szerkesztője volt, mielőtt a portál része lett a kormány propagandagépezetének. András dolgozott a BBC World Service-nél Londonban és a Washington Post tényfeltáró rovatánál is. Részt vett számos nagy nemzetközi nyomozó projektben, köztük a Panama-iratok feldolgozásában. Kétszer is elnyerte a legjobbnak ítélt tényfeltáró cikkek szerzőinek járó Soma-díjat. Többször tanult ösztöndíjjal az Egyesült Államokban: 2008-ban a World Press Institute programjában, 2012-13-ban Humphrey-ösztöndíjasként a Marylandi Egyetemen, 2019-20-ban pedig Nieman-ösztöndíjasként a Harvard Egyetemen. András több magyar egyetemen is tanított újságíró kurzusokat.