Támogatás

A Direkt36 kiadója egy nonprofit kft, amelynek a legfontosabb célkitűzése, hogy erősítse a magyar társadalom demokratikus értékrendjét a közhatalom gyakorlóinak ellenőrzésével, a mindannyiunkat megkárosító visszaélések leleplezésével, a társadalom egésze szempontjából lényeges problémák bemutatásával.

Mivel ez a munka időigényes és elengedhetetlen hozzá a szerkesztőség teljes függetlensége, ezért a Direkt36 magánadományokból és intézményi támogatók segítségével tartja fenn magát. Minél több támogató áll mögöttünk, annál ütőképesebb szervezetet tudunk építeni és annál magabiztosabban tudjuk szembesíteni kérdéseinkkel a közhatalom gyakorlóit. A megszerzett támogatások felhasználásával minden év végén elszámolunk, hogy mindig pontosan tisztában legyél vele, hogy mire használtuk fel a pénzedet.

Egyszeri támogatás mellett efogadunk rendszeres adományt is. Mindkét esetben fontos tudnod, hogy az egy évben 500 000 forintnál többet adományozó támogatókkal szerződést kötünk, amelyben a támogatónak vállalni kell, hogy a tevékenységünkre semmilyen módon nem gyakorol befolyást, a nevét pedig nyilvánosságra hozzuk az átlátható működés érdekében. Az ennél kevesebbet adományozók nevét csak kifejezett kérésükre hozzuk nyilvánosságra.

Nem fogadunk el támogatást állami tulajdonban lévő cégektől és állami pénzalapokból, mivel a munkánk fontos része ezek felhasználásának hatékony ellenőrzése, és egy esetleges támogatás összeférhetetlen lenne ezzel.

Nemcsak kérünk, hanem adunk is. Ha támogatsz minket, akkor egy évre tagja leszel támogatói körünknek, így pedig elsőként fogsz értesülni a cikkeinkről, érdekes háttérsztorikat tudhatsz meg, meghívunk az általunk szervezett eseményekre. A támogatói kategóriákról lejjebb találsz információkat.

A Direkt36 kiadója 2014-ben alakult, ezért jelenleg nem rendelkezhet közhasznú státusszal. A minket támogató cégeket így nem illeti meg társasági adókedvezmény.

A támogatókra vonatkozó adatkezelési tájékoztatót és a támogatás általános szerződései feltételeit a láblécben találhatod meg.

Hogyan támogathatsz minket?

Banki átutalás
Utalhatsz támogatást a Direkt36 kiadójának számlájára, részleteket a jobb oldalon található ‘Banki átutalás’ gombra kattintva találsz. A támogatói kategóriákról és az azokhoz tartozó összegekről lejjebb olvashatsz részletesen.

Bankkártyás utalás és PayPal
Támogathatsz minket PayPalen akár akkor is, ha nincs PayPal fiókod, hanem bankkártyával szeretnél pénzt küldeni. Ha van PayPal fiókod, akkor kattints a jobb oldalon található linkek valamelyikére, lépj be a fiókodba és hagyd jóvá az utalást.

Ha nincs PayPal fiókod, akkor is kattints a jobb oldalon található linkek valamelyikére és keresd az oldal közepén a Don’t have a PayPal account? feliratot, majd kattints a mellette lévő Continue szövegre. Az itt felugró oldalon kell megadnod bankkártyád adatait és a számlázási információkat, majd az oldal alján jóváhagyhatod a támogatást.

Ha bármi kérdésed van a támogatásokról, akkor írj erre a címre: tamogatas@direkt36.hu

Támogatói kategóriák

Támogató – 3000 forint
Ha ennyivel segítesz bennünket, akkor egy évre tagja leszel a Direkt36 támogatói körének, és folyamatosan beszámolunk neked munkánk alakulásáról, valamint a műhelytitkaink egy részét is megosztjuk veled. Kapsz egy Direkt36-ikont is, amelyet kitehetsz a Facebook-profilodra.

Barát – 6000 forint
Természetesen így is tagja leszel a Direkt36 támogatói körének, de a Facebook-ikon és a folyamatos emailes beszámolók mellett megkapod e-könyveinket is. Ezekben közöljük az újságírók személyes háttértörténetét a nyomozásokról, amelyek sokszor izgalmasabbak, mint maguk a cikkek.

Partner – 15 000 forint
Itt nincs felső határa a támogatásnak, és Partnerként jár neked minden, ami a többi támogatónak, de emellett meghívást kapsz a rendezvényeinkre is, ahol beszélgetünk arról, amit már kinyomoztunk, és arról, mi az, amit érdemes lenne még kinyomozni.

Privát támogatók

Több mint 1000 ember támogatta eddig a Direkt36-ot kisebb-nagyobb adományokkal, amelyekből 2015-ben több mint 9 millió forint gyűlt össze. Ez anyagilag és lélektanilag is óriási segítség a munkánkhoz, amit ezúton is köszönünk mindenkinek!

Több, mint 500 000 forinttal támogatta a munkánkat:

  • CREDITEXPRESS Group
  • Real Reporting Foundation

Intézményi támogatók

  • FRITT ORD
  • Internews
  • Nyílt Társadalom Alapítványok
  • Rockefeller Brothers Fund